Mentinerea unui nivel corect de umiditate a devenit un standard pentru vinificatie. Acest lucru permite viticultorilor moderni posibilitatea de a furniza clientilor sai un vin cu o inalta constanta de calitate.

Procesul de umidificare crame bariculi

Nivelul optim de RH (Relative Humidity) permite proprietatilor de crame sa reduca pierderile inutile cauzate de evaporare, sa mentina un control adecvat al continutului de etanol in vin si de a reduce substantial cantitatea de vin necesara in procesul de reumplere a butoaielor din lemn in care este depozitat vinul.

Furnizarea unui nivel corespunzator de umiditate in crame este de asemenea foarte important. Aceasta ajuta la mentinerea dopurilor de pluta umede si ermetice, ceea ce duce implicit la o calitate mai buna a vinului.
Evaporarea poate constitui o problema costisitoare pentru vinificatie. Umiditatea poate reduce in mod substantial aceste provocari.
Intr-o zona standard de depozitare a vinului, neumidificata, dintr-un butoi standard cu o capacitate de 225 litri se pierd anual aproximativ 15 litri de vin prin evaporare. Pe durata a 2 ani, necesara vinului rosu sa se matureze aceasta pierdere se poate traduce in aproximativ 30 litri de vin per butoi.
Miatech vine in intampinarea acestor provocari cu o gama variata de solutii; echipamentele noastre previn evaporarea vinului, acest lucru protejand eventualele profituri. Avantajul principal al utilizarii umidificarii este atingerea nivelurilor recomandate de umiditate fara creare de umezeala.

Beneficii
  • Reduce temperaturile cu până la 15 ° C în zilele fierbinți.
  • Cea mai bună soluție împotriva șocurilor termice.
  • Îmbunătățește mediul de lucru.
  • Menține nivelul de umiditate corespunzător în interiorul cramei.
  • Îmbunătățește mediul de lucru.
  • Îmbunătățește întreaga producție din cramă.
  • Sisteme de control al nivelului de umiditate și temporizare.
Echipament

Sistemul “Bio Turbo” de la Miatech este un instrument eficient, accesibil și cu costuri de întreținere reduse, conceput pentru îndepărtarea etilenei și agentilor patogeni aerobi din zonele comerciale pentru depozitare flori.

Bio Turbo, tehnologie inovativa protejată prin brevetare, utilizează puterea de igienizare a ozonului pentru a curăța aerul din spațiile de depozitare, eliminând totodata problemele asociate de regulă cu utilizarea de ozon.

Descarcă Fluturaș
Prezentare Video